English version
 
 
 
 
Csipke Camp 2012
Csipke Camp 2012
Rhythm Addiction - USA Concert tour 2008
Rhythm Addiction
Őrkőiek Budapesten
Őrkőiek Budapesten
Táncház muzsika Mezőségről
Táncház muzsika Mezőségről
Gazsa Band live in USA
Gazsa Band live in USA
Budapesttől ... Kommandóig
Budapesttől ... Kommandóig
Gázsa: Erdélyi népzene
Gázsa: Erdélyi népzene
Panek Kati: Ha nem szerettelek volna
Panek Kati: Ha nem szerettelek volna
Bodzafa együttes: a "Panek Katié"
Budapest Táncegyüttes: Csárdás!
Budapest Táncegyüttes: Csipkerózsika
 
 
 

Zenekar

A Gázsa zenekar 1993-ban alakult meg a Budapest Táncegyüttes zenekaraként olyan zenészekből, akik már hosszú évek óta foglalkoztak a magyar népzenével. Nevüket a prímás, Papp István "Gázsa" művésznevéből vették, aki az erdélyi táncházmozgalom egyik elindítója volt 1977-ben. A zenekar a hagyományos vonószenekari felállásban - hegedű, brácsa, cimbalom és nagybőgő - játssza Erdély és Magyarország különféle tradicionális-népzenéjét. Ha a helyzet úgy kívánja, énekes is csatlakozik az együtteshez, főleg koncertekkor.

Állandó tagjai Papp István Gázsa mellett: Árendás Péter brácsás, Liber Endre (cimbalom és brácsa), valamint Liber Róbert nagybőgős. Gyakran közreműködik a cimbalmos Szabó Dániel és Balogh Kálmán, vagy a fúvós Makó Péter is.

Amúgy a Gázsa zenekar több különböző néptáncegyüttes zenei kíséretét látja el, de gyakran koncertezik is. Európa számos országán kívül jártak már Japánban, Egyiptomban, Mexikóban, Tajvanon, Indiában, Kínában és az USA-ban is, ahol legutóbb, koncert-körútjuk végén egy táborban népzenét tanítottak.

A zenekar több népzenei lemezen is szerepel, de az utóbbi időben önálló lemezek sokaságát jelentette meg. Kettőt éppen a szóban forgó Egyesült Államokban.

A már 15 éve együtt zenélő társaság időnként különféle táncszínházi produkciókban is részt vesz, TV-filmekben szerepel, sőt játékfilmekben is közreműködött már.


Laptető   Vissza